Piškotki

Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih spletne strani shranjujejo v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. S pomočjo piškotkov je interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom hitrejša in enostavnejša. Spletno mesto si zaradi piškotkov zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Katere piškotke uporablja spletna stran

Uporabljamo izključno piškotke, ki so v skladu z zakonom ZEKom-1 in so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

 

Ime piškotka Namen Čas hrambe Podjetje
NID Piškotek vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja, da shrani vaše nastavitve in druge podatke, kot so izbrani jezik (npr. slovenščina), podatek o tem, koliko rezultatov iskanja naj bo prikazanih na strani (npr. 10 ali 20), in podatek o tem, ali naj bo vklopljen Googlov filter Varno iskanje. 6 mesecev Google
cookie_notice_accepted Potrjeno obvestilo o piškotkih. 1 leto Nova Vizija